2016-09-04 12:41:34• hírek • Kocsis Zoltán

Steaua, Rapid, Dinamo….Olimpia

Valentin Lemnaru
Valentin Lemnaru

Miközben elismerően nyilatkozott játékosai hozzáállásáról és edzésmunkájáról, Bogdan Andone elismerte, bizony szűk az Olimpia kerete. „Egy csatárt és egy védőt mindenképpen szerettünk volna még leigazolni", jelentette ki a szakvezető a Nagyváradi Luceafarul elleni bajnoki előtt.

„A klub nehéz anyagi helyzetben van, így nem könnyű minőségi játékosokat szerződtetni. Ráadásul a Bukaresthez közeli klubok helyzeti és anyagi előnyben vannak", sopánkodott Andone. Őt igazolja, hogy két, általa is említett játékos is a fővárostól 19 kilométerre délnyugatra fekvő Clinceni csapatát, az Academia Clincenit választotta. Kikről is van szó?
A pénteki sajtótájékoztatón Andone három nevet is említett, mint akiket szeretett volna meggyőzni, hogy Szatmárnémetibe szerződjön.

Egyikük a 32 éves Valentin Lemnaru, aki a Sportul Studentesc neveltje, pályafutása során pedig megfordult Temesváron, a Dinamónál, Aradon, az Astrában, a Kolozsvári U-ban, a Steauában, a Pandurii-ban és a Petrolulban, legutóbb pedig Bahreinben, az East Riffa csapatában légióskodott. A csatár 141 alkalommal lépett pályára az élvonalban és 33 gólt szerzett. A nyáron végül a Clinceni-hez írt alá.

Szintén az Academiához kötelezte el magát a Dinamo neveltje, Cornel Predescu is. A 28 éves csatár 81 meccsen 10 gólt lőtt a legmagasabb román osztályban. Legjobb periódusa talán Besztercén volt, de játszott az Urziceni-ben, az Astrában, a Pandurii-ban, majd légiósnak állt. A lengyel Zawiszában 8 meccs 1 gól, a ciprusi Aris Limasszolban 19 találkozó és 2 találat volt a mérlege.

A harmadik játékos, akit Andone pénteken említett az a Stefan Grigorie, aki 2007 és 2013 között erősítette a Rapid csapatát, de előtte és utána megfordult a Craiovánál, a Dinamóban, Temesváron, Chiajnán és Iasi-ban, de ős is szerepelt külföldön, a ciprusi Apoel Limasszolban. A Brassó középpályása tiszteletre méltó statisztikákkal rendelkezik, hisz 262 alkalommal játszott az élvonalban, 42 gólt szerzett és kétszer még a válogatottban is pályára léphetett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: